Auto EU-maasta toiseen EU-maahan

Muutettaessa EU:n alueella maasta toiseen, auton voi ostaa Suomesta verovapaana. Tämä tarkoittaa, että auto myydään ilman Suomen autoveroa ja Suomen arvonlisäveroa. Kun auton vientimaa on EU-maa, suoritetaan arvonlisävero kohdemaassa ko. maan arvonlisäverokäytännön mukaisesti, lisäksi maksetaan mahdolliset rekisteröinti- ja/tai muut veroluonteiset maksut. Suoritettavat verot ja maksut on syytä selvittää ennen auton hankintaa. Ajan tasalla olevat tiedot saat luotettavimmin kohdemaan tulliviranomaisilta tai veroviranomaisilta.

Auto toimitetaan kohteeseen vientirekisteröitynä. Jos kohdemaan lainsäädäntö edellyttää, auton mukana tulee seurata COC-asiakirja (Cerificate of Conformity), jonka avulla auto rekisteröidään kohdemaan rekisteriin. Suomalaiset vientirekisterikilvet ovat voimassa 12 kk + rekisteröintikuukauden loppuun.


Kun tuot verovapaan auton takaisin Suomeen

​Mikäli olet hankkinut auton Suomesta 1.1.2015 jälkeen, autoa kohdellaan verotuksellisesti normaalin tuontiauton tavoin.


Autotoimitukset

EU:n sisälle päätyvät autot luovutetaan meiltä Herttoniemestä. Avustamme myös tarvittaessa auton rahtikuljetuksen järjestämisessä muualle Eurooppaan.

​ 

Lisätietoja:

Vientiauton hankintaan liittyvät vero-ohjeet >>

Säädökset, jotka liittyvät ajoneuvoihin muuttotavaroina >>

Hyödyllistä tietoa ulkomailla autoilusta Autoliitosta >>